Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroga pravila

Danska obustavila željeznički promet s Njemačkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danske državne željeznice DSB objavile su u srijedu poslije podne da je obustavljeno prometovanje vlakova između Danske i Njemačke zbog gužve prilikom kontrole putovnica na granici.

Danska je policija nešto ranije zatvorila i autocestu koja povezuje dvije države nakon što je oko 300 izbjeglica, među kojima ima i djece, ušlo u zemlju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Italija na oprezu OZBILJNO SHVATIO DOBIVENE INFORMACIJE 'Hrvatska bi migrante mogla slati preko Istre u Italiju' Slika nije dostupna Milanović suzdržan 'To je širenje kompetencija EU-a, i to duboko. Neke države su protiv toga, ja sam rezerviran'

Mnoge izbjeglice kreću se preko Danske iz Njemačke prema Švedskoj, koja je jedna od najotvorenijih europskih zemalja za azilante.

Oko 2000 ljudi u luci Rodby odbilo je napustiti vlakove i uputiti se u danske prihvatne centre, inzistirajući da nastave putovanje u Švedsku gdje ih čeka rodbina i prijatelji. Njemačka i Švedska su najpoželjnija odredišta tražitelja azila, dok je Danska posljednjih godina uvela stroža pravila i ograničenja za migrante. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene