Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dogovor stranaka

Danci će migrantima zapljenjivati imovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni danski prijedlog zakona o konfiskaciji dobara migranata, poput nakita i gotovine, trebao bi nakon dogovora parlamentarnih stranaka proći bez ikakvih prepreka, objavila je vlada desnog centra.

Rasprava o usvajanju zakona zakazana je za srijedu u Folketingu, jednodomnom parlamentu te skandinavske zemlje, a o kojem je premijer Lars Lokke Rasmussen kazao da se radi o "prijedlogu zakona koji je najneshvaćeniji u povijesti Danske".

Pročitajte i ovo Søren Pape Poulsen U 52. godini Preminuo vođa danskih konzervativaca: "Zadnje što je doživio bio je veliki pljesak stranačkih kolega" Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku

"Kada slušamo jedni druge, čini se da ćemo čim netko prijeđe granicu tu osobu objesiti za noge kako bi mu iz džepova istresli novac. A to je krivo shvaćanje", kazao je Rasmussen iz liberalne stranke Venstre koja je u koaliciji s desnom Danskom narodnom strankom, Liberalnim savezom i Narodnom konzervativnom strankom. Potporu za prijedlog zakona dobili su konačno i od socijaldemokrata, glavne oporbene stranke.

Nakon oštrih kritika te usporedbi s oduzimanjem dragocjenosti Židovima u Drugom svjetskom ratu, pet danskih stranaka se u blažoj varijanti prijedloga zakona dogovorilo da će tražitelji azila moći zadržati sve predmete sentimentalne vrijednosti, poput vjenčanog prstenja, te do 10.000 danskih kruna.

Rasmussen je uoči Božića, odgovarajući na kritike i UN-ove agencije za izbjeglice, kazao da će se "pravila igre zbog prevelikog broja migranata morati promijeniti", te pojasnio da je "danski socijalni sustav jako izdašan i da bi ste ga mogli koristiti morate, ako imate sredstava, platiti za sebe".

Glasovanje u parlamentu zakazano je za 26. siječnja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene