Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava

Danima umirao od gladi na podu stana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
56-godišnji muškarac ležao je na podu sklupčan, izgladnio, polugol, težak svega 30 kilograma, kada ga je na poziv susjeda u stanu u Kragujevcu pronašla policija. Misleći da je mrtav, policija je pozvala mrtvozornika koji je ustvrdio da je Dragiša Đorđević živ.

'Provalili smo vrata. Čovjek je bio kao mrtav. Ležao je na podu i nije se pomicao. Pozvali smo liječnike i pred njima počeli očevid. U trenutku kada smo počeli fotografirati mjesto, podigao je glavu i u potpunom bunilu šapatom prozborio: 'Tko je upalio svjetlo?' Nastala je potpuna panika u stanu. Kolega policajac se zanio i morali smo mu donijeti vode da ne povrati od šoka', ispričao je jedan policajac, piše 'Blic'.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako ekstremni vremenski uvjeti utječu na opskrbu hranom? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

Liječnici su odmah reagirali te muškarca prevezli u kragujevački Klinički centar. Trenutačno je u veoma teškom stanju. Ništa nije jeo više od dva tjedna.

Sudjedi kažu kako ga nisu vidjeli danima te da je iz njegovog stana dopirao smrad, zbog čega su pozvali policiju. Budući da nitko nije otvarao vrata, policajci su pozvali vatrogasce, koji su u stan ušli kroz balkon i zatekli izmučeno tijelo čovjeka koji je umirao sam, na podu svog doma. Živio je s 13.000 dinara mjesečno.

'Nisam mogao ustati da kupim hranu. Nisam mogao', ispričao je Dragiša u bolnici te dodao kako je danima ležao na podu, sklupčan kraj vrata i bio sve slabiji. Budući da mu je isključen telefon nije mogao nikoga nazvati.

'Nisam mogao platiti račun za telefon. Nemam nikoga', rekao je Dragiša.

'On je neuhranjen, zapušten, ima rane na leđima, vjerojatno i respiratornu infekciju. Doveli su ga u teškom stanju, svjesnog, ali je teško pričao', rekli su u bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene