Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio djevojku

VIDEO Hladan i bez emocija: Blade Runner dobio 5 godina zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je tijekom suđenja pokazivao znakove kajanja, očaja a često je i plakao, Pistorius je presudu saslušao mirno, hladno, bez ikakve reakcije i emocija.

Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius (27) osuđen je danas na pet godina zatvora za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp (29).

Tužiteljstvo je za Blade Runnera zatražilo minimalno 10 godina zatvora dok je obrana predložila kućni pritvor i rad za opće dobro.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Međutim, sutkinja Thokozile Masipa, koja je prošloga mjeseca proglasila hendikepiranog Pistoriusa krivim za ubojstvo iz nehaja, obrazložila je kako bi kućni pritvor bio pogrešna poruka društvu dok bi preduga zatvorska kazna ukazivala na nedostatak milosti suda.

Iako je tijekom suđenja pokazivao znakove kajanja, očaja, a često je i plakao, Pistorius je presudu saslušao mirno, hladno, bez ikakve reakcije i emocija.

Sutkinja Masipa je kazala kako je Pistorius svoju djevojku Steenkamp ubio pogreškom pucajući kroz zatvorena vrata kupaonice u njihovoj kući. Ubojstvo se dogodilo na Valentinovo prošle godine.

Hoće li Pistorius u zatvor na deset godina?

Prema južnoafričkom zakonu, maksimalna kazna za ubojstvo iz nehaja je 15 godina zatvora. I jedna i druga strana imaju mogućnost žalbe na presudu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene