Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija autobombi

Dan započeo krvavo: U seriji napada diljem Iraka 53 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u bombaškim napadima u srijedu na šijitske hodočasnike u Bagdadu i policiju u južnom dijelu Iraka popeo se na najmanje 53, potvrdili su policijski i bolnički izvori.

Nasilje u Iraku oslabilo je od rata no islamisti povezani s Al Kaidom još uvijek su aktivni često napadajući šijitske hodočasnike kako bi potpirili sektaško nasilje koje je i odvelo zemlju u građanski rat u 2006. i 2007. godini.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

>> U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U napadu na Bagdad u srijedu najmanje je 18 osoba ubijeno kada su četiri bombe eksplodirale u blizini mjesta okupljanja šijitskih hodočasnika u povodu obilježavanja obljetnice smrti šijitskog imama Muse al-Kadima, potomka proroka Muhameda.

U gradu Hila na jugu zemlje u dva napada autobombama, od kojih je jedan djelo bombaša samoubojice, u blizini restorana kojeg koriste pripadnici policijskih snaga ubijene su 22 osobe i ranjeno 38. Još su dvije autobombe odnijele četiri života u šijitskom gradu Baladu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene