Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća ugroza sporazuma Srbije i Kosova

Dačić: Srbija prevarena ako od EU ne dobije datum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Ivica Dačić poručio je u nedjelju da za Srbiju nije prihvatljivo ako 28. lipnja od Europske unije ne dobije datum za početak pristupnih pregovora, već samo zeleno svjetlo i ocijenio kako to može ugroziti primjenu bruxelleskog sporazuma Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa, prenijela je Radiotelevizija Srbije.

“To za nas nije prihvatljivo i to može ozbiljno ugroziti primjenu bruxelleskog sporazuma”, rekao je Dačić, komentirajući subotnju izjavu šefa Delegacije Europske unije u Beogradu Vincenta Degerta da će Srbija 28. lipnja dobiti samo zeleno svjetlo.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

>> Degert: Srbija ne treba nagađati o datumu pregovora s EU

“To zeleno svjetlo, nismo mi saobraćajci. Interesira nas pozitivna odluka Europskog vijeća. Ako to ne dobijemo mislim da smo prevareni”, istaknuo je Dačić u nedjelju novinarima i ponovio da Srbiju interesira samo pozitivna odluka Europskog vijeća, “onako kako je EU obećao”.

“Dogovorili smo se - bruxelleski sporazum, plan implementacije, implementacija onoga što je dogovoreno i donošenje pozitivne odluke o početku pregovora s EU. Mi se pridržavamo i ispunili smo svoj dio. Očekujemo da se i EU pridržava dogovora”, naglasio je Dačić, rekavši kako ne zna kada bi to Srbija mogla dobiti datum za početak pregovora ako ga ne dobije sada, nakog svega što je učinila.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vincent Degert izjavio je u subotu da Europsko vijeće 28. lipnja neće odlučivati o datumu za početak pristupnih pregovora sa Srbijom već o zelenom svjetlu za otvaranje pregovora. Degert rekao kako u Beogradu ne treba nagađati što će se desiti 28. lipnja na zasjedanju Europskog vijeća, već da je Srbiji najvažnije da do tad postigne što veći napredak u primjeni sporazuma s Kosovom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene