Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu prihvatiti

Dačić: Protivimo se ulasku Kosova u UN jer još nije riješen status

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Srbije, Ivica Dačić je kazao kako je za njih nedopustivo da se pitanje članstva Kosova u UN riješava parcijalnim dogovorima te da imaju potporu Federacije.

Dačić je u New Yorku izjavio da Srbija ne može prihvatiti članstvo Kosova u UN zato što drži kako pitanje statusa Kosova nije rješeno već valja tragati za pravednim rješenjem koje će biti u interesu i Srba i Albanaca, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na priopćenje Vlade Srbije.

>> Šanse da Srbija dobije datum početka pregovora s EU 'vrlo dobre'

Pročitajte i ovo Banski dvori Glas građana Hoće li nova Vlada trajati puni mandat? Građani imaju prilično jasnu procjenu Andrej Plenković, Ivan Penava Parlamentarni izbori 2024. Novi tjedan, nova Vlada? Pregovori ulaze u novu fazu

'Za nas je nedopustivo, a za to imamo i potporu Federacije, da se pitanje članstva u UN rješava parcijalnim dogovorima', rekao je Dačić u razgovoru s šefom misije Rusije u UN Vitalijem Čurkinom. Dačić je i u razgvoru s ruskim diplomaton potvrdio kako Srbija ne mijenja svoj stav kada je riječ o ulasku Kosova u UN te ustaknuo kako je 'za rješavanje problema Kosova potrebna potpora Rusije, Kine i drugih velikih zemalja, a ta je potpora utemeljena na vrijednostima međunarodnog prava i istine'.

'Jako smo zahvalni Rusiji na potpori koju nam pruža. Ruska Federacija principijelno i konstruktivno podupire Srbiju u cilju pronalaženja pravednog rješenja i osiguranja trajnog mira u regiji, a prije svega opstanka Srba. Najoštrije je osuđena svaka zlouporaba međunarodnih misija koja dovodi do učvršivanja kosovske neovisnost', rekao je Dačić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene