Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne slaže se

Dačić protiv osnivanja vojvođanske policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik srbijanske valde Srbije Ivica Dačić, koji je ujedno i ministarnjih poslova te države, usprotivio se ideji o osnivanju vojvođanske policije i rekao da se s takvom idejom ne slaže ni jedna od značajnijih političkih stranaka u Srbiji.

Dačić je novinarima u središtu za osnovnu obuku policajaca u Srijemskoj Kamenici rekao da ni ideja o osnivanju policijske uprave za Vojvodinu nije realna, jer je Vojvodina suviše velika da bi mogla postojati samo jedna policijska uprava. Prema njegovim riječima, pitanje organizacije policije na području Vojvodine stvar je organizacije unutar srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova i stvar dogovora.

Dačić je poručio da će policija u Srbiji ostati pod jedinstvenom kapom MUP-a. On je, kako prenosi agencija Beta, izrazio zadovoljstvo što je među 109 promoviranih policijskih pripravnika u Srijemskoj Kamenici i 12 Albanaca s juga Srbije iz općina Bujanovac, Preševo i Medveđa.

>> Srbijanski premijer: Vrijeme je za dogovor s Kosovom!

Dodao je da je to znak povratka povjerenja manjinskih nacionalnih zajednica u državne institucije i najavio da će u redove policije biti uključeni i Mađari, Bošnjaci, Romi i ostali pripadnici manjina. Stranke sa sjedištem u Vojvodini, napose Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) godinama se zalažu da se osnuje vojvođanska policija.

'Vojvođanska policija koja je postojala prije 30 godina, bila je uspješna i imala je ugled. Tvrdi li sada netko da je postojanje te vojvođanske policije tada utjecalo na raspad SFRJ? Toliko su apsurdni ti strahovi od Vojvodine', izjavio je u ožujku 2012. tadašnji predsjednik vojvođanskog parlamenta i dužnosnik SVM-a Sandor Egeresi. (Hina)

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene