Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju provoditi politiku Beograda

Dačić prijeti: Smijenit ću sve Srbe na Kosovu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Ivica Dačić zaprijetio je kako će Srbi koji obnašaju političke dužnosti na Kosovu biti smijenjeni ako ne budu podupirali i provodili politiku Beograda prema Kosovu.

Srbijanski premijer Ivica Dačić tvrdi da je u interesu Srba s Kosova da izađu na lokalne izbore kako bi dobili svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike, a čemu se srpski vođe protive.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

''Nitko nema pravo voditi politiku koja je suprotna državnim interesima Srbije, a koji se u ovom trenutku sastoje u tome da Srbi na Kosovu imaju svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike koji će biti međunarodno priznati, a ne samo predstavljeni kao nekakve paralelne strukture koje nitko ne priznaje'', rekao je Dačić.

>>Dačić poručio: 'Srbija neće tenkovima braniti Kosovo'

Dodao je kako je u interesu Srba s Kosova da izađu na lokalne izbore kako bi dobili svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike i podsjetio da će Vlada Srbije poduzeti mjere koje će pokazati njeno jasno opredjeljenje za izlazak Srba.

''Mi se zalažemo za jedinstvenu srpsku listu. Sasvim je sigurno kako nitko ne može obavljati državne dužnosti u Srbiji, a voditi politiku suprotnu vladinoj. To znači da će uslijediti promjena na Kosovu u državnim organima u kojima se nalaze oni koji vode suprotnu politiku'', zaključio je Dačić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene