451319
451319
451319
451319
451319

Dačić poručio: Nisam ovdje da šutim

  • , 24.09.2016., 16:40
  • Autor:
  • komentara

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne treba šutjeti i da je ispravno što je odgovorio bivšem šefu ratnog zapovjedništva ABiH Seferu Haliloviću. U svom govoru osvrnuo se i na zbivanja u Hrvatskoj.

 
 
 
 
Ivica Dačić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Ivica Dačić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)

“Ja nisam ovdje da šutim, ja sam ovdje ministar vanjskih poslova, moram štititi nacionalne interese. Bilo bi sramota da ovo prođe bez glasa Republike Srbije“, komentirao je Dačić sutrašnji referendum u Republici Srpskoj, piše b92.

On je dodao da su svi komentirali kako Halilović nema nikakvu funkciju, ali da nije čuo nijednog bosanskog političara da se ogradio od njegove izjave.

“Ja ću još jednom ponoviti da neće moći, Srbija će obraniti sebe i pomoći će u obrani integriteta Republike Srpske. Nama je najmanje stalo do tenzija, naš narod živi u svim zemljama regije. Nama je stalo do mira, ali ako u BiH prebrojavaju koliko Srba ima pušaka i pištolja, ako se pravi plan za koliko dana može da se sruši Srpska, ako su sigurnosne službe naredile najveći stupanj sigurnosti obrane prema Srpskoj, pa što je to?“, upitao je Dačić.

Podsjetio je i da se u Zagrebu održava misa za “kako kažu mučenika, hrvatskih mučenika, generala i pukovnika NDH“.

Zamislite u Berlinu misu za Hitlera, Goeringa i ostale... Treba šutjeti i reći ’oprostite, molim vas, što vam smetamo’? Ne smijemo šutjeti, poštujem odluku premijera da se suzdržava i da ne sudjeluje u polemikama, ali postoje akti na koje država ima obavezu da radi, jedan od njih je i sve ovo, a to je izjava Halilovića, koje nijednim aktom nije demantirao niti se bilo tko od zvaničnih muslimanskih političara u BiH ogradio“, istakao je Dačić.

Osvrnuo se i na navodne zahtjeve da Srbija uvede sankcije Rusiji.

“Znate što, mi možda izgledamo naivno, ali nismo toliko glupi... Kako da ja ili Vučić kažemo da imamo principijalne stavove, da se zahvalimo za podršku oko Kosova i da kažemo da ćemo uvesti sankcije onima koji nas podržavaju... Time bismo radili sami protiv sebe, a mi nismo antisrpska vlada, mi smo Vlada Republike Srbije... Ako se Vuku (Drašković prim. aut.) to ne sviđa, neka izađe iz koalicije. Suprotno našim interesima je da uvedemo sankcije Rusiji i točka“, zaključio je Dačić.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se