Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do rješenja dijalogom

Dačić: Dosta je politike 'Kosovo je Srbija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer i vođa Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić u subotu je u Beogradu ocijenio da je 'dosta bilo priče - Kosovo je Srbija' jer je u realnom životu Kosovo od Srbije sve dalje.

'Dosta je bilo politike da je Kosovo Srbija, a u realnom životu je Kosovo sve dalje od Srbije. Mi nećemo neovisnost pokrajine, ali moramo kazati što hoćemo', naglasio je Dačić u Beogradu na sjednici Središnjeg odbora SPS-a, čiji je predsjednik.

Dačić je istaknuo da se 'do konačnog rješenja za Kosovo i Metohiju može doći samo dijalogom' i da državni vrh Srbije traga za tim rješenjem.

Pročitajte i ovo Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore Slika nije dostupna Sudjelovat će predstavnici države i vlade Srbija priprema platformu za dijalog s Kosovom

>> Dačić prijeti prekidom pregovora s Prištinom

On je kao prioritet istaknuo brigu o Srbima koji žive na Kosovu, i ocijenio kao licemjerje to što danas socijaliste za Kosovo 'optužuju oni koji su tijekom bombardiranja (1999.) pobjegli iz zemlje i oni koji školuju djecu u zemljama EU-a'.

'SPS je ratovala za Kosovo, a optužuju nas oni koji su 13 godina iz dana u dan predavali to Kosovo i nisu uspjeli sačuvati ono što mi jesmo. U njihovo vrijeme izgrađeni su temelji za kosovski suverenitet. Sad se mora spasiti ono što se spasiti može', istaknuo je Ivica Dačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene