Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detektivi zaključili

'Otmičar Madeleine drogirao njenog brata i sestru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Madeleine McCann iz apartmana u Portugalu odvedena je kroz ulazna vrata, a ona i njezini brat i sestra pri tom su bili omamljeni, zaključili su detektivi koji rade na slučaju otmice djevojčice.

Otmčar Madeleine McCann drogirao je nju te njezinog brata i sestru kako bi bili tihi prilikom otmice, piše Sunday Express. Otmičar je u apartman ušao, najvjerojatnije koristeći duplikat ključa. Bivši policijski detektivi David Edgar i Arthur Cowley proveli su mjesece analizirajući svaki dokaz. Došli su do zaključka da je otmičar ušao u apartman obitelji McCann 3. svibnja 2007. potpuno spreman s dovoljno droge, najvjerojatnije kloroforma, kako bi omamio svo troje djece. Činjenica da se Sean i Amelie, Madeleineni brat i sestra tada stari samo 18 mjeseci, nisu probudili kada je u sobi nastao metež pošto se otkrilo da nema djevojčice, pa čak ni kada su bili na hladnoći, prema riječima detektiva, upućuje na to da su djeca bila omamljena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljena skica osumnjičenog za otmicu malene Madeleine Slika nije dostupna Blizu mjesta nestanka Maddie McCann nestala još jedna djevojčica

Ključ pronašli ispod otirača

Provjeravajući apartman noć prije, otmičar je najvjerojatnije probudio Seana koji je potom probudio Madeleine. Ujutro je djevojčica rekla roditeljima Kate i Gerryju da se boji. To što su se djeca tada probudila, mora da je, prema mišljenju detektiva potaknulo otmičara da ih omami kada se vrati sljedeće noći. Do ključa duplikata otmičar se mogao domoći, jer često korisnici apartmana ostavljaju ključeve ispod otirača tijekom dana. Detektivi ne vjeruju da je Madeleine odvedena kroz prozor, kao što se mislilo, jer to bi prema njihovim riječima oduzelo otmičaru ili otmičarima previše vremena, a nema ni forenzičnih dokaza koji bi to potvrdili. Prema njihovoj teoriji, otmičari su targetirali apartman McCannovih dugo vremena prije same otmice i znali su kako ući u njega, a da ne moraju provaljivati.

>> Sudac zabranio knjigu o Madeleine McCann

Tada četverogodišnja djevojčica nestala je iz apartmana u portugalskom odmorištu Praia da Luz, 3. svibnja 2007. godine. Iako je policija odustala od potrage, njezini roditelji unajmili su privatne detektive koji provjeravaju svaki mogući trag ne bi li pronašli Madeleine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene