Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ismijali njihovu sigurnost

Cyber rat: Hakeri ukrali 90.000 email adresa američke vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski hakeri ozbiljno su se uhvatili posla i ušli u pravi cyber rat s američkom vojskom.

Hakerska skupina Anonymous objavila je email adrese i šifre čak 90.000 vojnih djelatnika američke vojske, u globalnoj hakerskoj kampanji 'Anti Sec', koja je usmjerena prema razotkrivanja manjaka sigurnosti na serverima visoko rangiranih kompanija i organizacija, prenosi RT.

Pročitajte i ovo Travis King Pretrčao granicu Pobjegao od maltretiranja u američkoj vojsci, spas traži u - Sjevernoj Koreji? Marinci u Splitu - 4 Nemaju limita Američki mornari u Splitu: "Dođemo i trošimo puno novca na kopnu jer smo dugo na moru, želimo se što više zabaviti"

Anonymous se i posprdno obratio tvrtki Booz Allen Hamilton, koju je unajmila američka vlada, rekavši kako jedva da imaju nekakve sigurnosne mjere postavljene na servere. 'Imate sigurnosnu politiku? zatečeni smo, jer je nismo primijetili', napisala je hakerska skupina Anonymous u poruci na svojem Twitter korisničkom računu.

Jučer je Anonymous putem Twittera dodao i 'sol na ranu' spomenutoj tvrtki objavivši kako su ima pale dionice na burzi za 2.3 posto zbog sigurnosnih propusta, koji su rezultirali krađom 90.000 email adresa i šifri vojnog osoblja.

Među tim adresama nalaze se osobni podaci djelatnika US CENTCOM-a SOCOM-a, američkih marinaca, američkog ratnog zrakoplovstva, ureda za domovinsku sigurnost i State Departmenta. 'Dobili smo pristup čitavom blagu informacija zakopanom na otocima vladinih agencija, unajmljenih tvrtki od strane države i sumnjivih kompanija', istaknuli su hakeri Anonymousa. Sveukupno su skinuli četiri gigabajta koda prije nego li su ga izbrisali sa servera Booz Allen Hamiltona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene