Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi u rasulu

SAD UPUTIO OTVORENU PRIJETNJU "Šaljemo poruku Rusiji. Putin će za nju znati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agresivnost SAD-a raste i Rusija je suočena sa cyber prijetnjom bez presedana, rekao je Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov te dodao kako će Kremlj poduzeti "mjere predostrožnosti".

"Činjenica je da američka nepredvidljivost i agresija nastavljaju rasti, a takve prijetnje protiv Moskve i vodstva naše zemlje su bez presedana jer je prijetnju najavio američki potpredsjednik'', rekao je Dmitrij Peskov za RIA Novosti, a prenosi Russia Today.

Pročitajte i ovo Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''

''Putin će znati. To će se dogoditi kada mi odlučimo i pod okolnostima koje će imati najveći utjecaj'' američki potpredsjednik Joe Biden "Naravno, s obzirom na takav agresivan istup, moramo poduzeti mjere kako bi zaštitili svoje interese, nekako se zaštititi od rizika'', rekao je glasnogovornik Vladimira Putina te dodao da je ''takva nepredvidljivost opasna za cijeli svijet''.

Potpredsjednik SAD-a Joe Biden izjavio je u petak za NBC News kako je Washington spreman odgovoriti na hakerske napade koje navodno provodi Rusija i dizajnirane da ometaju predstojeće američke izbore.

"Zašto još nismo poslali poruku Putinu", upitao je Bidena Chuck Todd, domaćin emisije u kojoj je gostovao.

"Mi šaljemo poruku'', rekao je Biden. 'Imamo za to kapacitete i ..."

''On će to znati?", prekinuo ga je voditelj pitanjem.

"Putin će znati. To će se dogoditi kada mi odlučimo i pod okolnostima koje će imati najveći utjecaj", odgovorio je američki potpredsjednik.

Bidenove prijetnje poklopile su se s izvještajem NBC-a koji se poziva na "sadašnje i bivše dužnosnike" koji tvrde da CIA navodno planira "tajni" hakerski napada na Rusiju u znak odmazde zbog navodnih ruskih nastojanja da utječu na američke izbore i to protiv Hillary Clinton. Ta operacija je osmišljena da se osramoti vodstvo Rusije, izvijestio je NBC News.

U izvještaju se tvrdi kako imaju izravna saznanja o situaciji te da je ''CIA bila zadužena za to da Bijeloj kući ponudi opcije''.

WikiLeaks je međutim, izrazio je sumnju u to da je izvještaj o "tajnom cyber ratu protiv Rusije'' istinit.

"Ako su te tvrdnje ozbiljne onda 1) ne bi bile najavljene i 2) za to bi bila zadužena NSA (Agencija za nacionalnu sigurnost) a ne CIA", WikiLeaks je objavio na Twitteru

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene