Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror na ulici

Čudo je da još nema mrtvih: Snajperist već 13. dan puca na automobile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalne vlasti nude građanima nagradu od 20.000 dolara ukoliko pomognu pri rješavanju slučaja.

Policija u Phoenixu iznenada se našla u izvanrednoj situaciji jer unatrag desetak dana nepoznati snajperist gađa automobile na autocesti.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Policija je prije nekoliko sati potvrdila da je došlo i do jedanaestog incidenta te je doista prava sreća da dosad nitko nije poginuo. Zasad je tek jedna djevojčica zadobila posjekotine po licu od stakla, dok su se ostali vozači i njihovi putnici uspjeli izvući neozlijeđeni.

Prvi takav slučaj je prijavljen 29. kolovoza, no tek je narednih dana utvrđeno da to nije bio izoliran incident i da je riječ o 'serijskom pucaču'.

PROJEKT KOJI UPUĆUJE NA DUGOROČNI SUKOB? Rusija gradi novu vojnu bazu

Lokalne su vlasti zamolile građane da im prijave bilo što sumnjivo, čak su ponudile i nagradu od 20 tisuća dolara ukoliko mogu pomoći u rješavanju slučaja, a vrijedi napomenuiti i da svakim danom sve više i više vozača počinje koristi razne obilaznice kako bi izbjegli metke.

Policajci do sada nisu upjeli pronaći obrazac napada, no najviše ih je zabilježeno na međudržavnoj cesti 10, glavnoj prometnici kroz Phoenix. Napadač ne bira vozila niti gdje će ih gađati, a nema pravila niti kada napada. Također, policija je u obzir uzela mogućnost i da je riječ o više snajperista.

DAN KOJI JE PROMIJENIO SVIJET 'Pojavila se svakodnevnica koja 2001. nije postojala'

Sjedinjene Američke Države pamte više sličnih slučajeva, a Amerikancima su se u sjećanja najviše urezali John Allen Muhammad (tada 42 godine) i Lee Boyd Malvo (tada 17 godina), koji su u listopadu 2002. harali Marylandom, Virginijom i nadomak glavnog grada Washingtona (slučaj je poznat pod nazivom The Beltway sniper attacks).

Njih dvojica su pritom ubili desetero ljudi i troje teško ozlijedili. Muhammad je u međuvremenu pogubljen, dok Malvo služi doživotnu kaznu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene