Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNATOČ SVIM PROGNOZAMA

ONA JE PRAVI BORAC Rođena je sa samo dvije žlice krvi u tijelu, a sada slavi prvi rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici su roditeljima rekli da će malena, čak i ako preživi, vjerojatno imati teška oštećenja mozga i ostatak života morat će biti u kolicima. No, beba se čudesno oporavila. "Imala je dvije transfuzije krvi i to je bilo to."

Kad je rođena, malena Frankie Morrison u tijelu je imala samo dvije žlice krvi, 35 ml, što je sedam puta manje no što je uobičajeno. Veći dio tekućine u njenom tijelu činila je voda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Maleni Lorenzo Novorođenče pronađeno u kanti za smeće: "Čuo sam plač" Ilustracija Potraga za majkom Šok na školskom dvorištu: Pronađena tek rođena beba, pothlađena i jedva živa

Frankie je na svijet došla hitnim carskim rezom, nakon što je njena majka u panici došla u bolnicu i kazala liječnicima kako više ne osjeća bebine pokrete. Iako su prognoze bile loše - liječnici su rekli Frankieinim roditeljima Mariji i Chrisu da se pripreme za najgore - malena se izvukla gotovo bez ikakvih posljedica.

Nakon hitnog carskog reza beba nije regirala. "Kad sam se probudila nakon operacije, vidjela sam ljude koji stoje oko mene i plaču. Pomislila sam da smo je izgubili. Rekli su mi da ima poteškoća s disanjem i uputili me da je odem vidjeti, jer ne izgleda dobro. Bila je sva natečena od silne vode u njoj. Imala je vode i u plućima i prsnom košu. Ali, odmah sam znala da je ona borac i da će se izvući.

Liječnici na rubu suza

Nakon što su Frankie stabilizirali, odvezli su je u Leicester, na poseban stroj za održavanje života. Maria je kazala kako slučajevi u kojima bebe u tijelu imaju manje krvi no što bi trebale nisu rijetki, ali još nije zabilježen ovako drastičan kao Frankiein. "Bebe mogu potisnuti krv natrag kroz pupčanu vrpcu. Lilječnici misle da je jedan dio potisnula dva tjedna prije nego što je rođena, a zatim još jednom neposredno prije rođenja."

Liječnici su im rekli da će malena, čak i ako preživi, vjerojatno imati teška oštećenja mozga i ostatak života morat će biti u kolicima. No, beba se čudesno oporavila. "Imala je dvije transfuzije krvi i to je bilo to."

Nakon samo tri tjedna, Frankie je došla kući, sestrama Brooke (10) i Mollie (5). Prošlo je godinu dana i jedine posljedice koje ima su nešto slabiji imunološki sustav no što ga imaju druga djeca njezine dobi, piše portal SWNS.

"Nakon šest mjeseci došli smo na kontrolu i njen je liječnik bio na rubu suza, nije mogao vjerovati kako dobro napreduje. Liječnici nisu mislili da će ona doživjeti ijedan dan izvan bolnice. To je sjajno, mi smo najsretniji ljudi na svijetu!", rekla je Maria.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene