453925
453925
453925
453925
453925

ONA JE PRAVI BORAC Rođena je sa samo dvije žlice krvi u tijelu, a sada slavi prvi rođendan

  • , 18.10.2016., 21:15
  • Autor:
  • komentara

Liječnici su roditeljima rekli da će malena, čak i ako preživi, vjerojatno imati teška oštećenja mozga i ostatak života morat će biti u kolicima. No, beba se čudesno oporavila. "Imala je dvije transfuzije krvi i to je bilo to."

 
 
 
 
Novorođenče, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Novorođenče, ilustracija (Foto: Thinkstock)

Kad je rođena, malena Frankie Morrison u tijelu je imala samo dvije žlice krvi, 35 ml, što je sedam puta manje no što je uobičajeno. Veći dio tekućine u njenom tijelu činila je voda.

Frankie je na svijet došla hitnim carskim rezom, nakon što je njena majka u panici došla u bolnicu i kazala liječnicima kako više ne osjeća bebine pokrete. Iako su prognoze bile loše - liječnici su rekli Frankieinim roditeljima Mariji i Chrisu da se pripreme za najgore - malena se izvukla gotovo bez ikakvih posljedica.

Nakon hitnog carskog reza beba nije regirala. "Kad sam se probudila nakon operacije, vidjela sam ljude koji stoje oko mene i plaču. Pomislila sam da smo je izgubili. Rekli su mi da ima poteškoća s disanjem i uputili me da je odem vidjeti, jer ne izgleda dobro. Bila je sva natečena od silne vode u njoj. Imala je vode i u plućima i prsnom košu. Ali, odmah sam znala da je ona borac i da će se izvući.

Liječnici na rubu suza

Nakon što su Frankie stabilizirali, odvezli su je u Leicester, na poseban stroj za održavanje života. Maria je kazala kako slučajevi u kojima bebe u tijelu imaju manje krvi no što bi trebale nisu rijetki, ali još nije zabilježen ovako drastičan kao Frankiein. "Bebe mogu potisnuti krv natrag kroz pupčanu vrpcu. Lilječnici misle da je jedan dio potisnula dva tjedna prije nego što je rođena, a zatim još jednom neposredno prije rođenja."

Liječnici su im rekli da će malena, čak i ako preživi, vjerojatno imati teška oštećenja mozga i ostatak života morat će biti u kolicima. No, beba se čudesno oporavila. "Imala je dvije transfuzije krvi i to je bilo to."

Nakon samo tri tjedna, Frankie je došla kući, sestrama Brooke (10) i Mollie (5). Prošlo je godinu dana i jedine posljedice koje ima su nešto slabiji imunološki sustav no što ga imaju druga djeca njezine dobi, piše portal SWNS.

"Nakon šest mjeseci došli smo na kontrolu i njen je liječnik bio na rubu suza, nije mogao vjerovati kako dobro napreduje. Liječnici nisu mislili da će ona doživjeti ijedan dan izvan bolnice. To je sjajno, mi smo najsretniji ljudi na svijetu!", rekla je Maria.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se