Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko nema štete ako drugi napreduju'

Crnogorski premijer u BiH: Budućnost regije u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik crnogorske vlade Igor Lukšić izjavio je nakon susreta s predsjedajućim vijeća ministara BiH u Sarajevu da je zajednička budućnost regije u Europskoj uniji ističući pri tome da pozitivne odluke kao što je zeleno svjetlo Europske komisije za Hrvatsku predstavljaju poticaj i za ostale zemlje.

'Naša zajednička budućnost jest u Europskoj uniji i potrebno je nastaviti s aktivnim odnosom. Ne može na zapadnom Balkanu jednima biti dobro, a drugima loše, nijedna zemlja ne može imati štete ako jedna (Hrvatska) dobro napreduje', rekao je Lukšić novinarima.

Predsjedajući vijeća ministara BiH Nikola Špirić ocijenio je da će dvije države uskoro pripremiti potpisivanje sporazuma o granici, turizmu, zračnom prometu, prijevozu i socijalnom osiguranju.

Crnogorski premijer sastao se u Sarajevu i s članovima predsjedništva BiH, a u Banjoj Luci predviđen je susret s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i premijerom Aleksandrom Džombićem. (Hina)

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene