Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crnogorski premijer podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski premijer Željko Šturanović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore, iz zdravstvenih razloga.

Šturanoviću je početkom prošle godine, ubrzo nakon dolaska na premijersku dužnost, dijagnosticiran tumor na plućima.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

U pismu upućenom predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, Šturanović je naveo da medicinska terapija koja mu je određena za narednih nekoliko mjeseci podrazumijeva, između ostalog, i značajno smanjenje njegova radnog angažmana za to vrijeme, te da trenutak u kojem se Crna Gora nalazi u svom razvoju objektivno ne samo traži nego i pretpostavlja potpunu radnu posvećenost svih, posebno nositelja najodgovornijih dužnosti, kako bi ta država i u narednom razdoblju nastavila svoj europski i demokratski put. 

'Cijeneći te okolnosti, donio sam ovu odluku, želeći da time stvorimo uvjete da Vlada u punom radnom kapacitetu nastavi ispunjavati svoju zahtjevnu agendu, a ja se nekoliko narednih mjeseci posvetim saniranju svog zdravstvenog stanja', zaključio je Željko Šturanović, čija ostavka podrazumijeva i raspuštanje cjelokupne vlade.

Crnogorski mediji ovih su dana nagađali da će slučaju povlačenja Šturanovića, premijersku dužnost preuzeti bivši predsjednik crnogorske Vlade i aktualni predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Televizija Crne Gore javila je poslijepodne, pozivajući na svoje izvore, da će Izvršni odbor vladajuće Demokratske partije socijalista sredinom idućeg tjedna predložiti predsjedniku države Đukanovića kao novog mandatara, koji bi u najskorije vrijeme parlamentu predložio svoj kabinet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene