Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u crnogorskom parlamentu

Premijeru vikali: 'Milo lopove', on im odgovorio: 'Bravo, kreteni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U crnogorskom parlamentu u petak se dogodio težak incident kada su zastupnici oporbenog saveza Demokratska fronta (DF) napali premijera Mila Đukanovića pokušavajući da se s njim fizički obračunaju.

Premijer Milo Đukanović se pripremao objaviti u parlamentu rekonstrukciju vlade ustupajući oporbi, prema ranijem dogovoru, mjesto potpredsjednika i četiri ministarstva.

Pročitajte i ovo Manastir, Ilustracija NADOMAK BUDVE Monah zvonio mrtvačka zvona za Milu Đukanovića: "Bog mu sudio" Nikoleta Đukanović, politologinja - 2 za Dnevnik Nove TV Politologinja uoči izbora u Crnoj Gori o Milatoviću: "Zamjera mu se povezanost s pravoslavnom Crkvom i vlastima u Srbiji"

Kada je Đukanović počeo govoriti iz oporbenih klupa DF-a čulo se skandiranje “Milo lopove”, a on je izvratio “Bravo, kreteni”. Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić je u tom trenutku prekinuo zasjedanje parlamenta, nakon čega je došlo do velike gužve, guranja, psovki i uvreda na račun premijera, a pojedini zastupnici DF-a krenuli su ka Đukanoviću da se s njim i fizički obračunaju.

U međuvremenu skupštinska služba sigurnosti i zastupnici vladajuće Đukoanovićeve Demokratske partije socijalista (DPS) smirili su situaciju i spriječili fizički obračun, a zasjedanje je odloženo do daljnjeg.

“Predsjednistvo DPS-a najoštrije je osudilo postupak DF-a u skupštini kojim su htjeli poniziti Crnu Goru pred proslavu desetogodišnjice nezavisnosti”, rekao je Duško Marković, zamjenik predsjednika te stranke i potpredsjednik vlade, dodajući da će vladajuća stranka inzistirati da se ovakvo ponašanje kazni.

“DPS se neće vraćati u parlament dok se te mjere ne poduzmu", rekao je.

Marković je naveo kako je današnji događaj najteži incident u povijesti crnogorskog parlamentarizma.

“Zastupnici DF iz parlamenta mogu biti udaljeni samo silom, a ukoliko netko pokuša to uraditi, oni će pozvati građane koji ih podržavaju da uđu u skupštinu”, poručio je jedan od čelnika tog političkog saveza Andrija Mandić.

On je kazao da je zastupnički klub DF-a donio odluku da "ako bi se netko drznuo udaljiti zastupnike DF-a iz skupštine, to će moći uraditi jedino nasilnim putem".

Državno odvjetništvo, kako je rekao glavni tužitelj Ivica Stanković, provesti će postupak radi utvrđivanja da li je u današnjim događajima u parlamentu bilo kaznenih ili prekršajnih elemenata. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene