Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Milo Đukanović

Crnogorski parlament potvrdio novu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski parlament potvrdio je u utorak navečer novu vladu na čelu s Milom Đukanovićem koji je ranije u parlamentu najavio da će prioriteti nove vlade biti članstvo u NATO savezu i nastavak procesa europskih integracija te poboljšanje životnog standarda.

Vlada Crne Gore će imati 16 resora, tri potpredsjednička mjesta i jednog ministra bez portfelja. Dosadašnji premijer Igor Lukšić bit će šef diplomacije, Raško Konjević ministar unutrašnjih poslova, dok će resor financija voditi Radoje Žugić, dosadašnji čelnik Centralne banke Crne Gore. Marija Vučinović iz Hrvatske građanske inicijative će biti ministrica bez portfelja.

Pročitajte i ovo Milojko Spajić Nakon cjelonoćnog zasjedanja Crna Gora dobila novu vladu, Spajić se susreo s von der Leyen: "Ulazak u EU bi bio velika poruka drugim zemljama da je proces proširenja živ" Ilustracija pokret europa sad Crna Gora u ponedjeljak dobiva novu vladu, najavljen prosvjed

>> BiH: Usvojen proračun Federacije BiH

Parlamentarna oporba kritizirala je program i sastav nove vlade zamjerivši u raspravi da program nove vlade predstavlja nastavak kontinuiteta prethodne koja nije imala rezultate te da sastav nove izvršne vlasti, koji se ponajviše oslanja na ljude iz ranije vlade, nije jamstvo napretka zemlje.

Izvanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori su održani sredinom listopada, kako bi, kako je tada rekao predsjednik Filip Vujanović, nova vlada imala puni kapacitet voditi zemlju ka euroatlanskim integracijama i izlasku iz globalne krize, a imenovanje Đukanovića za mandatara obrazloženo je kao kadrovsko rješenje koje najuspješnije može obaviti taj posao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene