Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni na dijalog

Crnadak: Hrvatska i BiH sve oko Pelješkog mosta mogu riješiti razgovorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je kako nema nikakvih razloga za pojačane napetosti u odnosima s Hrvatskom zbog najavljene gradnje Pelješkog mosta, dodajući kako se sva pitanja u vezi s tim projektom mogu riješiti razgovorima uz uvažavanje interesa obiju strana.

"Mislim da treba spustiti tenzije. Bilo je mnogo oštrih reakcija i izjava. Ovdje su na stolu dva potpuno legitimna zahtjeva. Jedan je hrvatski da poveže svoj teritorij, a drugi je da BiH sačuva svoj izlaz na otvoreno more. I siguran sam da razgovorom možemo doći do dogovora", kazao je Crnadak u izjavi koju u petak prenosi sarajevski "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

Crnadak je pojasnio kako se pred sadašnjim Vijećem ministara BiH nisu našle nikakve nove inicijative vezane za gradnju mosta za Pelješac niti je taj projekt posebice razmatran.

Izjavu predsjednika hrvatske vlade Zorana Milanovića da u BiH nije imao sugovornike za razgovore o Pelješkom mostu Crnadak je komentirao konstatacijom kako se to može odnositi samo na prošli saziv Vijeća ministara BiH, no pritom je dodao kako ne vjeruje da i tada nije bilo volje da se o tome govori.

"Što se tiče ovog saziva Vijeća ministara BiH, mi smo spremni i očekujemo da Hrvatska ispuni svoj dio obveza kada je u pitanju imenovanje članova mješovitog povjerenstva za provedbu sporazuma o graničnim prijelazima i povjerenstva o pograničnom prometu", kazao je Crnadak, podsjetivši kako je BiH već imenovala članove tih tijela koja bi trebala operativno raditi na rješevanju pitanja prometa na međudržanvoj granici, što uključuje i onu na moru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene