Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bubonska kuga

Crna smrt: Dječak preminuo od kuge, deseci zaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanski ministar zdravstva rekao je kako je od kuge preminuo 14-godišnjak, a zaražena je još najmanje 31 osoba.

Kuga se pojavila u sjevernoj peruanskoj provinciji, piše AP. Ministar Oscar Ugarte je izjavio da vlasti provjeravaju šećer i ribu koji se izvoze i koji su vrlo popularni u Kini, kako bi zaustavili širenje zaraze, pojasnivši da na poljima šećera živi mnoštvo miševa koji su potencijalni izvor zaraze. Dodaje kako je prva žrtva bubonske kuge 14-godišnji dječak koji je bolovao od Downovog sindroma i koji je bitku s bolešću izgubio 26. srpnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odvratni prizori Rijeka izbacuje tisuće mrtvih štakora na plažu, a gradić se guši u smradu njihova raspadanja: "Svakog mrtvog na cesti pojela su još tri štakora" Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore pomak u dobrom smjeru Premijer se sastao s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore: "Relativno smo zadovoljni"

Ministar zdravstva objavio je da većina inficiranih ima bubonsku, dok četvero boluje od plućne kuge. Bolest je izlječiva ako se otkrije u ranoj fazi i odmah se počne liječiti antibioticima. 'Kuga se pojavila zbog ekspanzije proizvodnje šećera, s čijih su polja nakon paljenja miševi proširili zarazu po gradovima', službeno je objašnjenje peruanskih vlasti. U toj državi kuga se prvi put pojavila 1903. godine, a nakon toga 1994., kada je od nje umrlo 35 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene