Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše snijega

Crna Gora zbog snijega u pomoć zove NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski premijer Igor Lukšić kaže da je Podgorica zatražila pomoć od NATO-a za otklanjanje posljedica velikog snježnog nevremena koje je pogodilo Crnu Goru.

Rekao je da je u Bruxelles upućena molba u kojoj se navodi lista potrebnih stvari i opreme koju Crna Gora treba od NATO-a. Lukšić je naveo da su se neke države članice Sjevernoatlanskog saveza već raspitivale kako bi mogle pomoći Crnoj Gori, piše Blic.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

'Očekujem da ćemo već narednih dana dobiti pozitivan odgovor na naš zahtjev za pomoć', kazao je Lukšić, dodajući da će sva oprema koja stigne biti od velike koristi. Crna Gora se nalazi u Akcijskom planu za članstvo, koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u NATO.

>> U Crnoj Gori izvanredno stanje zbog snijega

Snježno nevrijeme je paraliziralo Crnu Goru, prekinulo sve vrste prometa, odvojilo sjever od juga države, prouzrokovalo velike probleme u opskrbu strujom, a sve skupa dovelo do uvođenja izvanrednog stanja u zemlji.

Snijeg i dalje neprekidno pada na sjeveru Crne Gore. Izvanredno stanje je proglašeno zbog nezapamćenog snijega koji je gotovo u potpunosti blokirao Crnu Goru i izazvao mnogobrojne probleme.

Svi veći objekti u Crnoj Gori - tržni centri i sportske dvorane, u kojima se okupljaju ljudi su zatvoreni, a tako će biti sve dok se od snijega ne očiste njihovi teško opterećeni krovovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene