Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izbora

Napeto u susjedstvu: Crna Gora s dva predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, održanim u nedjelju, oba kandidata i Filip Vujanović i Miodrag Lekić proglasili su pobjede, pa se očekuje da će tijekom dana Državna izborna komisija dati konačnu riječ.

Vujanović je proglasio pobjedu na temelju 100 posto prebrojanih glasačkih listića, s 51,3 posto glasova. On je zahvalio građanima na podršci te Milu Đukanoviću, čelniku Demokratske partije socijalista (DPS), koji je predvodio njegov izborni stožer.

'Ostajemo zajedno i nastavljamo voditi državnu politiku za dobro Crne Gore i svih njenih građana', kazao je Vujanović.

Neovisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić je u izjavi novinarima u prostorijama oporbenog Demokratskog fronta rekao da su na temelju 97 posto glasačkih listića koje je obradio njegov izborni stožer, građani Crne Gore izabrali njega za predsjednika.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Nikoleta Đukanović Dnevnik Nove TV u Podgorici Crnogorci u nedjelju biraju novu Vladu: ''Ima jedno veliko pitanje i velika afera''

>> Vujanović proglasio izbornu pobjedu, Lekić mu je osporava

Lekić je upozorio Filipa Vujanovića na ozbiljnost situacije i naglasio da to što je proglasio svoju pobjedu 'ima elemente državnog udara'.

'Upozoravam potpredsjednika DPS-a na ozbiljnost i na odgovornost u davanju izjava. Na temelju naših podataka većina građana je meni ukazala povjerenje. Priopćenje rezultata od strane Filipa Vujanovića ima elemente državnog udara', rekao je Lekić.

Poručio je da 'krađu glasova' neće priznati, ali je i pozvao svoje pristaše da ne prosvjeduju sve dok Državna izborna komisija ne objavi službene rezultate.

I premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović rekao je 'da nema potrebe za podizanjem tenzija' i pozvao pristaše da ne nasjedaju na provokacije iz Demokratskog fronta (DF), rekavši da je pobjeda Vujanovića 'čista kao suza'.

Đukanović je zahvalio manjinskim strankama - Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Bošnjačkoj stranci i albanskim strankama na podršci, a kritizirao Socijaldemokratsku stranku zbog toga što se distancirala od ovih izbora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene