Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crna Gora: Prisegnuo predsjednik Vujanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski novi-stari predsjednik Filip Vujanović prisegnuo je u utorak pred zastupnicima Skupštine Crne Gore, čime je počeo drugi petogodišnji mandat na funkciji šefa države.

Vujanović je prvi predsjednik Crne Gore nakon sticanja neovisnosti 2006. Na drugi mandat izabran je u prvom krugu predsjedničkih izbora u travnju ove godine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

U inauguracijskom govoru na svečanoj sjednici Skupštine Crne Gore u Vladinom domu na Cetinju, Vujanović je kazao da će novi predsjednički mandat posvetiti dostizanju kvalitetnijeg života svih građana, demokratskim vrijednostima i evropskim i euroatlantskim integracijama.

Većina oporbenih zastupnika bojkotirala je svečanu sjednicu.

Vujanović je građanima poručio da je eurointegracija Crne Gore strateška potreba i primarni interes države i društva.

"Članstvo u Evropskoj uniji (EU) je uvjet i jamstvo kvalitetnijeg života svih naših građana. Ono će, istovremeno, potvrditi demokratske vrijednosti Crne Gore i kvalitetu i stabilnost njenih državnih institucija", kazao je on.

Vujanović je građanima obećao da će i dalje raditi na afirmiranju Crne Gore kao građanske države, multinacionalnog i multivjerskog sklada.

"Građanske države sa punoćom ostvarenja i zaštite prava manjina, jer nema stvarne i trajno stabilne građanske države ako je manjine istinski ne doživljavaju kao svoj dom", zaključio crnogorski predsjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene