Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliže se lokalni izbori

Crna Gora: 'Jalova' oporba traži izglasavanje nepovjerenja vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni su razlozi loše stanje u državi i neučinkovitost u borbi protiv organiziranog kriminala.

Crnogorska Stranka Pokret za promjene (PZP) podnijela je u petak zahtjev parlamentu za pokretanje rasprave i glasovanja o nepovjerenju vladi Mila Đukanovića, tvrdeći kako vlada ne uživa povjerenje građana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja crnogorskoj vladi poduprle su i stranke iz srpskog bloka u Crnoj Gori - Socijalistička narodna partija (SNP) i Nova srpska demokracija (NOVA). Istodobno, SNP je zatražio od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da na dnevni red slijedeće sjednici stavi interpelaciju o radu vlade glede funkcioniranja lokalne samouprave.

'Izbori su prilika vladajućoj koliciji za dokazivanje superiornosti'

Kao razlog za zahtjev za ostavkom vlade Mila Đukanovića, PZP navodi loše stanje sigurnosti u državi i neučinkovitost državnih ustanova u borbi protiv organiziranog zločina. PZP tvrdi da je 'Vlada odgovorna i za sve lošije gospodarsko stanje u državi kao i nedostatak sustavne gospodarske i socijalne politike za zaustavljanje gospodaske krize', te da je 'Vlada odgovorna i za neučinkovitost i netransparentnost državnih institucija u okviru procesa europskih integracija'.

U međuvremenu, crnogorski predsjednik Filip Vujanović raspisao je za 23. svibnja redovite lokalne izbore, za koje vlada veliko zanimanje i na kojima je oporba najavila zajednički nastup. Đukanovićeva Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je da će prijedlog glasovanja o nepovjerenju vladi biti prilika da vladajuća koalicija pokaže svoju superiornost u odnosu na 'političku jalovost' oporbe. Politički direktor DPS-a Predrag Sekulić rekao je da, što se tiče njegove stranke, te inicijative dolaze u pravo vrijeme jer se uskoro očekuju lokalni izbori. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene