Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Crnoj Gori

PREMINULA DJEVOJČICA (5) Roditelji joj pesticidom pokušali istrijebiti uši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnja djevojčica E. M, iz rožajskog sela Besnik, na sjeveru Crne Gore, preminula je u utorak u Institutu za bolesti djece, nakon što su joj roditelji pokušali istrijebiti uši tako što su joj u kosu utrljali etiol, tekućinu koja se koristi u poljoprivredi za uništavanje insekata na biljkama.

Djevojčica je prije nekoliko dana hitno primljena u Institut za bolesti djece Kliničkog centra zbog trovanja pesticidima.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

U rožajskom Domu zdravlja kažu da ovo nije prvi slučaj da djeca budu otrovana na ovakav način. Čelnik te ustanove Hajrudin Kalač kaže da do takvih pogrešaka nije dolazilo ni u daleko skromnijim životnim uvjetima. Navode međutim da se nedavno dogodio sličan slučaj u jednoj seoskoj obitelji u kojoj su ušljivost također tretirali pesticidima koji se, osim za uništavanje insekata kod biljaka, koriste i protiv uši kada napadnu stoku.

"I tada je bilo ugroženo nekoliko dječjih života. Na sreću, sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica", kazao je Kalač. Državno tužiteljstvo je otvorilo istragu o slučaju i naložilo obdukciju.

"Tužiteljstvo je naložilo određena vještačenja i obdukciju nakon kojih će se utvrditi bitne činjenice i odrediti je li riječ o kaznenom djelu za koje se goni po službenoj osnovi", kazao je glasnogovornik Tužiteljstva Armin Selmanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene