Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv kampanje

Crkva protiv uređaja za prodaju prezervativa u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici katoličke crkve kririzirali su odluku rimske škole da prva u Italiji postavi strojeve za prodaju prezervativa, piše tisak.

Liceo Scientificio Keplero, koji školuje učenike od 14 do 18 godina, kani ovoga tjedna postaviti šest uređaja za distribuciju prezervativa u muške i ženske zahode. Javna srednja škola odlučila se na taj korak u sklopu kampanje jačanja svijesti među mladima o opasnostima AIDS-a.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Nastavnik s Keplera rekao je za dnevnik Corriere della Sera da se odluci nije 'protivio nitko, čak ni roditelji'. Međutim, kardinal Agostino Vallini, papin vikar za Rimsku biskupiju, drži da je to pokušaj 'trivijalizacije seksualnosti',

Odluku ne može poduprijeti 'crkvena zajednica Rima i kršćanske obitelji koje su ozbiljno predane odgoju svoje djece'. Za katoličku crkvu seksualni odnos je put stvaranja novog života unutar bračne zajednice te se ona protivi kontracepciji, uključujući i prezervative. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene