Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ultimatum

Crkva postavila uvjet: Tko ne plati crkveni porez ne može biti katolik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolička Crkva u Njemačkoj postavila je uvjete svojim članovima. Tko ne plaća Crkveni porez, ne može biti katolik.

Katolička Crkva u Njemačkoj uvjetovala je članstvo njemačkih katolika. Naime, vatikanskim je dekretom odlučeno da oni koji ne plaćaju crkveni porez neće moći biti katolici. Također, nije moguće ne biti katolik, a ostati pobožan član katoličke Crkve, piše Die Welt.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

>> Kardinal Martini u zadnjem intervjuu: 'Crkva je umorna... naši prostori za molitvu su prazni'

Međutim, to što neće biti smatrani katolicima, neplatiše poreza neće biti automatski ekskomunicirani iz Crkve. Ukoliko se, pak, netko odluči istupiti iz Crkve, pismeno ga se zove na razgovor s nadležnim svećenikom. Ako i nakon razgovora osoba i dalje ustraje u odluci da napusti katoličku Crkvu, onda će ekskomunikacija biti konačna i nepovratna.

Razlog za ovaj dekret slučaj je iz 2007. godine iz Freiburga. Naime, kanonist Hartmut Zapp javno je objavio da istupa iz Crkve kao javne korporacije i da neće više plaćati crkvene poreze. Međutim, u svojoj je objavi naveo kako je još uvijek predani i pobožni član Crkve, što je uznemirilo crkvene oce.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene