Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svećenik vođa IRA-e

Crkva i policija zataškale upletenost svećenika u bombaški napad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova istraga pokazala je kako su policija i crkva zataškale istragu u vezi bombaškog napada u Irskoj u kojem je poginulo devetero ljudi, shvativši da je u to upleten katolički svećenik koji je član IRA-e.

U bombaškom napadu u irskom gradu Claudy godine 1972. poginulo je devetero ljudi. Sve upućuje na to da je policija shvativši da put vodi do svećenika James Chesney, u dogovoru s crkvom, naglo prekinula istraživanje, piše BBC. Otkriveno je to ponovnim istraživanjem pokrenutim 2002. godine, kada je postalo potpuno jasno da ništa nije istraženo u vezi akcija protiv osumnjičenog svećenika koji je preminuo 1980. godine.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Ilustracija nije prvi napad Maskirani nasilnik napao svećenika: Stavio mu nož pod grlo, prvo ga opljačkao, a onda se vratio...

Ponovna istraga pokazala je da su detektivi godine 1972. zaključili da je svećenik Chesney bio jedan od vođa IRA-e te da je bio odgovoran za bombaški napad. Istraga tvrdi da je osumnjičeni svećenik ispitan od strane policije te da je zaključeno da je kriv po svim točkama optužnice. Sudac zadužen za novu istragu rekao je kako su sva imena policajaca koja su zatajila istinu dobro poznata i kako će oni postati dio daljnjeg istraživanja.

 

 

 


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene