Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za još četirima

Costa Concordia: Pronađena još tri trupla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri nova trupla pronađena su u potopljenom dijelu broda Coste Concordije koji se 13. siječnja nasukao na talijanskom otočiću Gigliu, u Toscani, priopćio je ravnatelj talijanske civilne zaštite Franco Gabrielli.

U brodolomu su život izgubile 32 osobe, dosad su pronađena trupla 28 osoba, uključujući i ova nova tri, a za četirima se još traga. Kruzer Costa Concordia na kojemu je bilo 4.229 osoba, među kojima 3.200 putnika iz šezdeset zemalja svijeta i tisuću članova posade, nasukao se 13. siječnja na hridi u blizini otočića Giglia, u zaštićenom toscanskom arhipelagu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u nesreći poginule 32 osobe Kapetanu Costa Concordie potvrđena kazna od 16 godina Slika nije dostupna Uložio žalbu Kapetan Costa Concordie traži oslobađanje

>> Lopovi ukrali zvono s Costa Concordie

Nakon nesreće osnovano je više udruga stradalih a u Italiji, Francuskoj i Sjedinjenim Državama podignute su tužbe protiv Coste Crocierea, vlasnika Concordije. Kapetanu broda Francescu Schettinu, prvom časniku Ciru Ambrosiu i još sedmero zaposlenika Coste Crocierea sudi se na talijanskom sudu zbog ove nesreće.

Tereti ih se za ubojstvo iz nehata, brodolom i nedostatak komunikacije s pomorskim vlastima. Kapetana se usto goni zbog napuštanja broda u vrijeme evakuacije putnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene