Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu se obraniti

Čopor pasa napada ispred bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U krugu bolnice u Zaječaru tijekom samo dva tjedna čopor pasa lutalica napao je i izgrizao čak 16 osoba koje su zadobile su teže ozlijede.

Problem je što gradu nedostaje novac za izgradnju azila. Svi napadnuti, zdravstveni radnici, posjetitelji, ali i pacijenti bolnice imaju višestruke ugrize. Jedna osoba, boreći se s psima, pala je, slomila ruku i završila u šok-sobi, piše B92.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Ilustracija Priopćila policija Nasilnik s Rive koji je napao dvije žene dobio kaznenu prijavu

Ivicu Kostića, zdravstvenog djelatnika u zaječarskoj bolnici, psi lutalice napali su ispred bolnice.

'Ugriz psa uvijek boli, i to veoma. Čopor od pet pasa napao me bez razloga, stigao sam se obraniti, bilo bi mnogo gore da nisam', ispričao je Kostić.

'Jedan pacijent je prilikom napada bio toliko izgrižen da je pao u šok', kaže ravnatelj zaječarske bolnice Mirko Veljković.

'Imamo poseban problem popodne i noću, kada se odlazi u vizite na odjelima, tako da se doktori kreću u pratnji portira, a nekad im organiziramo i prijevoz autom', kaže on.

Problem pasa lutalica u Zaječaru nastao je nakon što je društvo za zaštitu životinja Orka podnijelo krivičnu prijavu zbog nehumanog zatvaranja životinja, a državna inspekcija komunalnom preduzeću zabranila njihovo hvatanje.

Grad Zaječar pripremio je neophodnu dokumentaciju, omogućio lokaciju za azil, izgradio neophodnu infrastrukturu i nedostaje mu još 14 milijuna dinara za izgradnju samog objekta.

'Nije to mnogo novca, ali ako znamo da se Zaječar trudi održati javnu kuhinju, da ne ostavi gladne ljude, da dozvolimo da djeca na ulici budu izgrižena, to nećemo dugo tolerrati, makar zalog za to bile i krivične prijave', rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ljudi koji su žrtve pasa lutalica u Zaječaru kažu da nemaju ništa protiv humanog odnosa prema životinjama, ali se pitaju tko će njih braniti od čopora. Smatraju da bi u stanju opće neimaštine prioritet morao biti rješavanje egzistencijalnih problema, a ne izgradnja azila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene