Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Celebrity deathmatch

Coelho: Blair je ratni zločinac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatiji brazilski pisac Paulo Coelho jasno je dao do znanja da ne želi da bivši britanski premijer Tony Blair sudjeluje u planiranju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine.

Coelho je oštro kritizirao prijedloge da se Blaira unajmi kao savjetnika za olimpijske igre te je preko društvene mreže Twittera poslao poruke u kojima je bivšeg britanskog premijera nazvao 'ratnim zločincem' zbog njegove umiješanosti u irački rat te poručuje da bi Brazilci sami trebali planirati igre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karneval za mjesec dana Panika u Riju: Izgorjele radionice s karnevalskim kostimima Slika nije dostupna Zbog jakih kiša Poplave i odroni uzeli 14 života u Brazilu

Coelho kaže da se kao Brazilac stidio kada je vidio da je guverner savezne države Rio Sergio Cabral Blairu darovao dres brazilske nogometne reprezentacije. 'Sramotno je takav simbolični dar predati u ruke ratnog zločinca', izjavio je za brazilske medije. 'Ne može to nitko raditi u mojoj zemlji i u moje ime'.

Cabral je rekao da je Coelho dobar pisac, ali je dodao da Riju mogu skoristiti organizacijske sposobnosti političkog lidera koji se izborio za održavanje ljetnih Olimpijskih igara 2012. u Londonu.

Coleho je bio član brazilske delegacije koja je uspješno lobirala za održavanje Olimpijskih igara 2016. u Riju, pobijedivši u listopadu 2009. Chicago, Madrid i Tokio.

>> Tony Blair 'stoji' 2400 eura po minuti

Matthew Doyle, Blairov glasnogovornik, rekao je da se bivši britanski premijer sastao s brazilskim predstavnicima, ali da nije potpisan nikakav ugovor da bude savjetnik za igre 2016.

Doyle nije komentirao Coelhove kritike, ali je dodao da će, ukoliko ugovor bude potpisan, Blairov angažman biti financiran iz privatnih izvora, a ne od sredstava brazilske vlade.

Coelho je do sada prodao više od 100 milijuna knjiga u 150 zemalja svijeta. Iako većinu vremena provodi u Francuskoj, vlasnik je i apartmana na najslavnijoj plaži svijeta, na Copacabani u Riju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene