Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ukinuta prva presuda

Crna Gora: Nastavlja se suđenje za ratne zločine u Morinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovno suđenje šestorici pripadnika bivše JNA okrivljenih za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u Logoru Morinj u Boki kotorskoj, zakazano je za 14. travnja u Podgorici, a okrivljeni istodobno pokreću kaznenu prijavu protiv svjedoka u postupku i protiv pripadnika hrvatskih pravosudnih tijela.

Ranijom presudom višeg suda u Podgorici Mladen Govedarica, Zlatko Tarle, Ivo Gojnić, Špiro Lučić, Boro Gligić i Ivo Menzalin, koji se od početka ožujka ponovno nalaze u pritvoru, osuđeni su na ukupno 16 i pol godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo crnogorski prizivni sud nakon žalbi njihovih odvjetnika. Prije početka ponovnog suđenja, sutkinja podgoričkog suda izdvojila je iz spisa izjave 147 svjedoka saslušanih pred hrvatskim pravosudnim tijelima tijekom 1994. godine. U obrazloženju te odluke, sutkinja je navela da izjave svjedoka nisu pribavljene putem međunarodne pravne pomoći, te da se u spisima nalaze neovjerene preslike zapisnika o saslušanju svjedoka pred hrvatskim pravosudnim tijelima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niske kazne Crna Gora: Šestorica kriva za zločin u Morinju Slika nije dostupna Spremni suočiti se sa svjedocima Crna Gora: Na suđenju za Morinj optuženi negirali krivnju

>> Crnogorska policija uhitila osumnjičenika za zločine u Morinju

Kako prenose podgorički mediji, petorica okrivljenih bivših pripadnika JNA istodobno su pokrenuli kaznene prijave protiv sutkinje i zapisničarke županijskog suda u Dubrovniku te predsjednika udruženja logoraša Zdenka Bulića, kao i još protiv 31 svjedoka koji su davali izjave o Morinju. Njima se predbacuje da su počinili kaznena djela udruživanja radi činjenja kaznenog djela, zloporabe službenog položaja i krivotvorenja službenih isprava. Kaznenu su prijavu potpisala petorica okrivljenih, dok jedan, Zlatko Tarle, još nije odlučio hoće li to učiniti.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene