Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istaknula važnost Ukrajine

Clinton želi poštene izbore u Ukrajini i Gruziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je Ukrajinu i Gruziju da organiziraju slobodne i poštene izbore te je razgovarala o krizi u eurozoni na različitim susretima s europskim čelnicima.

'Ukrajina je neopisivo važna za sigurnost i stabilnost Europe. Vrlo jasno smo rekli koliko žalimo zbog selektivnog kaznenog gonjenja, uključujući zatočenje bivše premijerke Julije Timošenko', izjavio je jedan američki dužnosnik.

>> Clinton poziva svijet da se bori protiv ‘ekstremista’

Kazao je da Europa i SAD rade zajedno na promoviranju slobodnih i poštenih izbora 28. listopada, te da je o temi raspravljano na susretima Clinton i šefice europske diplomacije Catherine Ashton. 'Naš odnos s Ukrajinom moći će stvarno napredovati tek kad se uvjerimo da je ukinuto selektivno kazneno gonjenje', kazao je on. Gruzija također organizira izbore 1. listopada a SAD će aktivno sudjelovati u nadzoru izbornog postupka.

Clinton
se susrela i s nekoliko europskih ministara vanjskih poslova na godišnjoj transatlantskoj večeri u okviru glavne skupštine UN-a.  U razgovoru sa šefom grčke diplomacije Dimitrisom Avramopulosom, Clinton se 'posebno usredotočila na grčko gospodarstvo'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene