Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neće utjecati na američku diplomaciju'

Clinton sada umanjuje štetu koju je izazvao WikiLeaks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je u Astani, gdje sudjeluje na summitu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), da objavljivanje osjetljivih dokumenata State Departmenta na internetskoj stranici WikiLeaksa neće negativno utjecati na odnose SAD-a s drugim zemljama.

'Naravno da sam pokrenula pitanje 'curenja' (informacija) kako bih uvjerila naše kolege da to ni na koji način neće utjecati na američku diplomaciju niti na našu predanost nastavku važnog rada koji je u tijeku', rekla je Clinton na brifingu za novinare.

Pročitajte i ovo Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će" Curenje u Fukushimi otkriveno u srijedu Iscurila radioaktivna voda u nuklearnoj elektrani Fukushima

Wikileaks je počeo u nedjelju objavljivati povjerljive dokumente američkih diplomata, što je naišlo na žestoke kritike administracije predsjednika SAD-a Baracka Obame.

>> Assange: Organizacije se mogu 'balkanizirati' ili reformirati

>> Devet najšokantnijih tajni WikiLeaksa

>> Engdahl: Objava 'sramotnih' brzojava je opravdanje za rat

Više dužnosnika na summitu OESS-a komentiralo je objavljivanje povjerljivih dokumenata na WikiLeaksu, ističući da to neće ugroziti odnose sa SAD-om. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene