456380
456380
456380
456380
456380

Clinton i Trump rezultate izbora prate na 3 kilometra udaljenosti

  • , 08.11.2016., 14:41
  • Autor:
  • komentara

Kandidati na američkim predsjedničkim izborima Donald Trump i Hillary Clinton odlučili su rezultate izbora u noći s utorka na srijedu čekati u New Yorku, a njihovi se izborni stožeri nalaze na udaljenosti od tri kilometra.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

Trump je izabrao jedan veliki relativno običan hotel na 6. aveniji, a Clinton je unajmila ogroman konferencijski centar Javits. Između dviju zgrada je udaljenost od oko tri kilometra, a na tom su prostoru koncentrirani neboderi i slavna mjesta koja u očima svijeta utjelovljuju američku moć. Na ulicama tog dijela grada miješaju se turisti i stanovnici, umorni od izborne kampanje koja je polarizirala zemlju.

U hotelu Hilton Midtown ništa ne naslućuje mogući šok koji bi predstavljala ipak neočekivana pobjeda anti-establishment kandidata u republikanskim bojama. Gosti se guraju, hotel je pun. Na drugom katu, radnici završavaju postavljanje ogromnih ekrana u Trumpovim bojama u dvorani koja može primiti 2360 osoba.

Hillary Clinton će se sa svojim pobornicima sastati tijekom večeri u centru Javits, u konferencijskoj dvorani slavnog staklenog plafona, na obalama rijeke Hudson, gdje se nada postati prvom predsjednicom Sjedinjenih Država. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se