Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Clinton i McClain u prednosti pred izbore u New Hampshieru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratkinja Hillary Clinton i republikanac John McCain imaju labavu prednost u New Hampshireu, tri dana uoči stranačkih predizbora za američke predsjedničke nominacije.

Najveći dio četverodnevnog ispitivanja javnog mnijenja proveden je prije rezultata predizbora u Iowi u četvrtak, kada su demokrat Barack Obama i republikanac Mike Huckabee pobijedili u prvim predizborima u procesu odabira stranačkih kandidata za predsjedničke izbore u studenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči 'Super utorka' Clinton i Obama izjednačeni, McCain u znatnom vodstvu Slika nije dostupna John McCain i Hillary Clinton pobjednici predizbora na Floridi

U New Hampshireu, Clinton vodi pred Obamom za četiri posto, 32 prema 28 posto. John Edwards, bivši senator iz Sjeverne Karolina koji je u Iowi bio drugi, na trećem je mjestu sa 20 posto. 

Među republikancima, McCain vodi pred suparnikom Mittom Romneyem za dva posto, 32 prema 30 posto. Huckabee, bivši baptistički propovjednik i nekadašnji guverner Arkansasa, drži 12 posto glasova.

Predizbori u New Hampshireu u utorak sljedeća su "bitka" u procesu izbora u američkim saveznim državama demokratskog i republikanskog kandidata za izbore koji će dati nasljednika sadašnjeg predsjednika Georgea W. Busha.

Predizbori su ključni za Clinton, senatoricu iz New Yorka i bivšu američku prvu damu, te za Romneya, bivšeg guvernera Massachusettsa, kako bi osvježili svoje kampanje nakon razočaravajućih rezultata u Iowi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene