Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje 24 sata

Clinton doputovala u Sarajevo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton doputovala je u ponedjeljak nešto prije 20 sati u Sarajevo, u službeni posjet Bosni i Hercegovini gdje će boraviti nepuna 24 sata.

U sarajevskoj zračnoj luci koja je i ovoga puta bila pod uobičajeno jakim mjerama sigurnosti, Hillary Clinton je dočekao ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Kako je najavljeno, tijekom posjeta BiH američkoj će se državnoj tajnici pridružiti i visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton. Njih dvije bi u se u utorak ujutro najprije trebale sastati s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom te s posebnim predstavnikom EU u BiH Peterom Sorensenom.

Nakon toga najavljen je susret Clinton i Ashton s predsjednikom predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima tog tijela Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem. U utorak poslije podne Clinton i Ashton iz Sarajeva putuju u Beograd.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

>> Clinton i Ashton stigle u Srbiju, analitičari očekuju podršku i pritisak

Kako se očekuje, američka državna tajnica i visoka predstavnica EU će kod bosanskohercegovačkih sugovornika inzistirati na nastavku provedbe reformi i što bržoj uspostavi učinkovite vlasti koja će za to preuzeti odgovornost.

Podsjet Clinton i Ashton Sarajevu uslijedio je u trenutku kada se BiH suočava s najdubljom političkom krizom još od okončanja rata i zastojima prouzročenim raspadom vladajuće koalicije te stalnim svađama među najutjecajnijim političkim strankama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene