Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Članice EU-a počele približavati stajališta o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Države članice Europske unije počele su približavati stajališta o rješenju složenog kosovskog pitanja, rekao je danas njemački veleposlanik u Londonu Wolfgang Ischinger, koji predstavlja EU u posredničkoj trojci za Kosovo.

U usporedbi sa srpnjem, kad su u raspravama o Kosovu stajališta 27 država članica EU-a bila bitno različita, danas su "sve bliža", rekao je Ischinger.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

Trojka (EU, SAD, Rusija) u ponedjeljak će članove VSUN-a izvijestiti o 120 dana posredovanja između Beograda i Prištine o konačnom statusu Kosova, o kojem će isti dan raspravljati i Ministarsko vijeće EU-a u Bruxellesu.

"Nitko ne može ustvrditi da se moglo učiniti išta drugo s imalo
drukčijim ili boljim ishodom", rekao je Ischinger.

Njemački je diplomat također jasno osudio prekjučerašnju izjavu Aleksandra Simića, savjetnika srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, da je u obrani teritorija neke zemlje "rat legalno sredstvo".

"Potpuno se protivim toj izjavi. Smatram da je tu riječ o jasnu
kršenju čvrstih obveza o neposezanju za nasiljem koje je preuzeo sam srbijanski predsjednik" Boris Tadić, izjavio je novinarima njemački veleposlanik.

"Nedopustivo je da se jedna od strana u prijeporu tako izražava, čak i prije objave izvješća trojke", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene