Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon summita

Cipras: Ne ucjenjujemo i ne damo se ucjenjivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer Aleksis Cipras istaknuo je u četvrtak u Bruxellesu da njegova zemlja nikog ne ucjenjuje i da se neće dati ucjenjivati.

"Grčka ne ucjenjuje i ne prihvaća ucjene", rekao je Cipras na konferenciji za novinare nakon završetka summita, prvoga na kojem je sudjelovao novi grčki premijer.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Slika nije dostupna Otvorena birališta Grci izlaze na prijevremene izbore: Ruše li konzervativci Aleksisa Ciprasa i njegovu Sirizu?

Na summitu nije bilo rasprave o Grčkoj, osim što su čelnici upoznati s tijekom sastanka euroskupine u srijedu navečer, koji je završio bez zajedničke izjave, iako je gotovo bila dogovorena.

Europska središnja banka vrši pritisak na Ciprasa

Dio sudionika maratanskog sastanka euroskupine već je otišao, misleći da je dogovorena zajednička izjava i da je na nju pristao i grčki ministar financija Janis Varufakis. Među onima koji su već bili otišli, uvjeren da je izjava prihvaćena, bio je i njemački ministar Wolfgang Schaeuble. Međutim, Varufakis je nakon još jednih konzultacija s Atenom odbio potpisati tu izjavu.

Cipras se požalio da je taj sastanak održan u "atmosferi zastrašivanja" opasnošću od bankrota ako Grčka ne prihvati prijedloge svojih europskih partnera.

"Mi nismo potpisali i nije se dogodila nikakva katastrofa", rekao je Cipras. Ključni razgovori o položaju i budućnosti Grčke u eurozoni održat će se u ponedjeljak, 16. veljače, na sastanku ministara financija eurozone. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene