Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bori se za život

Činilo se kao da ima gripu, a na kraju su joj amputirali obje noge!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se na početku činilo da se radi o gripi, mladoj su djevojci iz Oregona naposljetku amputirane obje noge!

Na američki Dan zahvalnosti 18-godišnja Tabitha Schulke osjećala se loše, a imala je simptome koji su podsjećali na gripu. No, ubrzo nakon toga dobila je gangrenu na stopalima.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

'Izgledala su kao da je bila vani na snijegu, pocrnila su', rekla je njena ujna Katie Zimmerman.

Završila je u bolnici te joj se stanje naglo pogoršalo. Liječnici uskoro nisu mogli napraviti puno kako bi je spasili te su obitelji rekli da će umrijeti i neka se pozdrave s njom.

>> Opaka bolest skoro ga je koštala života - nekoliko puta!

Posljednji pokušaj bolnice da spasi nesretnu djevojku bilo je kontaktiranje medicinskog centar Legacy Emanuel, gdje su joj pokušali pomoći posebnom tehnikom kojom se pruža potpora srcu i plućima koja ne funkcioniraju dobro. No, ni to nije pomoglo te se gangrena proširila, a naposljetku dovela do amputacije obje noge do koljena, prenosi ABC.

Liječnici i dalje ne znaju što je točno uzrokovalo ovakav razvoj događaja. Simptomi upućuju na sindrom toksičnog šoka, bolest koja ima stopu smrtnosti od 50%, a uzrokuju je određene vrste stafilokoka. Iako simptomi koji se javljaju podsjećaju na gripu, kasnije dovodi do povišene tjelesne temperature, opasno niskog krvnog tlaka i zatajenja organa.

Laboratorijskim pretragama potvrdit će se je li njena infekcija bila uzrokovana toksičnim šokom. Iako je i dalje u kritičnom stanju, bolničko osoblje nada se da će ozdraviti. Članovi obitelji shrvani su ovim događajem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene