Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba im nada

Čileanski rudari dobili struju i nogometne dresove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U iščekivanju slobode zarobljeni čileanski rudari dobili su struju i dresove čileanske nogometne reprezentacije.

I dok je plan B zaustavljen zbog oštećenja jedne od bušilica, rudari barem mogu osvijetliti podzemni prostor u kojem će provesti još dosta vremena. 'Važno je da se otkinuta glava bušilice izvadi jer se bušenje iz plana B bez toga neće moći nastaviti,' rekao je čileanski ministar Lawrence Golborne.

Pročitajte i ovo Danko Blažević, HOPS Situacija se normalizirala Stručnjak objasnio zašto je zbog događaja u Grčkoj, Albaniji i Crnoj Gori došlo do nestanka struje u Hrvatskoj Nestanak struje, ilustracija Anketa Dnevnika Nove TV Koliko dugo biste mogli izdržati bez struje? Pogledajte kako su Hrvati glasali

Golborne je dodao da rudari sada dobivaju struju. I dok su 33 rudara zarobljena duboko ispod površine članovi njihovih obitelji i prijatelji pokušavaju im pružiti nadu na bilo koji mogući način. Lokalni član parlamenta, Juan Berraza, posjetio je obitelji rudara te im poklonio dresove čileanske reprezentacije s autogramima nogometaša.

>> Spas za rudare: Stigao plan C, bušilica s naftne platforme

>> VIDEO: Zarobljeni rudari pratili utakmicu svoje reprezentacije

'Nogometaši su dresove potpisali u Ukrajini, a poslat ćemo ih dvojici rudara Reynaldu i Fulgenciju,' rekao je ministar. 'To je vrlo lijepa gesta. Rudari su to tražili i mislim da će im biti važno da su dobili što su tražili. To će ih usrećiti,' rekao je Wilson Valos, član obitelji jednog od rudara. Rudari su tražili dresove nakon što su pogledali urakmicu Čilea i Ukrajine 7. rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene