Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos i bezakonje

Čile: Vatrogasci gase požar i bore se s pljačkašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čileanski vatrogasci muku muče s gašenjem požara koji je izbio u središtu grada Concepciona, a samo nekoliko sati prije toga, opljačkali su ga očajni građani u potrazi za osnovnim namirnicama.

Uzrok požara nije poznat, no stanovnici Concepciona su, zbog nedostatka namirnica uzrokovanih razornim potresom, u stotinama provalili u supermarket i potpuno ga opustošili. Policija se ubrzo pojavila kako bi potjerala građane iz supermarketa, no potom je izbio požar, koji je ubrzo zaprijetio i okolnim zgradama, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko"

Da zlo bude veće, vatrogasce su napali i pljačkaši, pokušavši im oteti vodu i gorivo. Kako je kaos zavladao ulicama čileanskih gradova pogođenih potresom, tamošnja Vlada naredila je izlazak 7000 vojnika na ulice, kako bi se očuvao javni red i mir. Strani mediji prenose i izvještaje o sporadičnim provalama u privatne rezidencije te kako gradski kvartovi organiziraju kontrolne točke i čak osvetničke grupe.

Concepcion je drugi po veličini grad u Čileu te je bio najbliže izvoru potresa. Nalazi se 500 kilometara od glavnog grada Santiaga i ima 670.000 stanovnika. Mnogi građani ulazak vojske u grad pozdravili su pljeskom i uz uzdahe olakšanja. Čileanska predsjednica Bachelet izjavila je kako su 'pljačka i kriminal neprihvatljivi'.

Podsjetimo, Čile je u subotu pogodio razoran potres jačine 8,8 stupnjeva po Richteru te uzrokovao brojne ljudske žrtve, kao i ogromnu materijalnu štetu.

Srušio se zrakoplov sa humanitarcima

Zrakoplov tipa Piper 31, sa petero humanitaraca i pilotom, na letu iz Santiaga prema Concepcionu u Čileu, srušio se tijekom leta, a u nesreći nema preživjelih. Pad zrakoplova se dogodio oko jučer 16 sati, blizu grada Tome, prenosi čileanski EFE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene