Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarobljeni 700 m po zemljom

Odgođeno bušenje prolaza za izvlačenje čileanskih rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nisu dovršene tehničke pripreme, a iz Njemačke treba stići dodatni motor za bušilicu.

Bušenje jame kroz koju bi se izvuklo 33 rudara zatočena u rudniku u Čileu odgođeno je do ponedjeljka zbog toga što još nisu dovršene tehničke pripreme, izjavio je voditelj spasilačkog tima.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Slika nije dostupna 'Dođe mi da se zakopam u rupu' Sjećate se rudara koji su 69 dana proveli pod zemljom? Za to nitko nije kriv!

Pri bušenju je potrebno pojačati i učvrstiti bušotinu, izjavio je Andre Sougarret, voditelj radova koji bi trebali omogućiti izvlačenje na površinu rudara iz rudnika bakra i zlata u blizini grada San Jose de Copiapo u pustinji Atacama.

U nedjelju treba iz Njemačke stići dodatni motor za bušenje prolaza promjera 66 cm i dubine 700 metara, što bi trebalo potrajati tri do četiri mjeseca.

>> 'Preživio je potres i tsunami, a sada je zarobljen u rudniku'

Rudari su zatočeni u rudniku od 5 kolovoza kad se urušio prolaz u tunelu oko 700 kilometara sjeverno od Santiaga. U posljednjih tjedan dana, nakon što je utvrđeno da su rudari živi, kroz usku cijev dostavlja im se hrana, voda, lijekovi i informacije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene