Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnicima pomažu vatrogaci

Teške vremenske prilike u Italiji: Dio zemlje pod vodom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje cijele Italije u subotu su zahvatili iznimno loši vremenski uvjeti - obilna kiša koja je prouzročila izlijevanje rijeka iz korita i klizanje terena, olujna nevremena u većem dijelu zemlje te obilne snježne padaline u alpskome dijelu zemlje, a nastavak vremenskih nepogoda prognostičari predviđaju do utorka.

Na snimcima što ih emitiraju talijanske TV postaje vidljivo je da je Tibar dosegnuo visinu nasipa u sjevernome dijelu Rima, a iznimno je visok i vodostaj nabujalog Arna u području Pise. Brojne manje i veće rijeke koje protječu središnjim dijelom talijanskog poluotoka izlile su se iz korita poplavivši ceste i poljoprivredna zemljišta.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Zoran Laslavić Kiša i olujni vjetar Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu"

VIDEO Italija: Etna erumpirala, slijevala se lava

U sjevernoj rimskoj četvrti Prima Porta poplavljene su ulice, garaže, podrumi kuća te sportski tereni. Pripadnici civilne zaštite tvrde da Tibar ne bi trebao više rasti te da bi se njegov vodostaj trebao zadržati ispod zabrinjavajuće razine. Stanovnicima u pomoć priskaču vatrogasci, no ne stignu odgovoriti na sve pozive.

Poplavljena je i cesta koja povezuje glavni talijanski grad s glavnom rimskom zračnom lukom Fiumicino, a u Veneciji je "acqua alta (visoka voda)" dosegnula 104 cm. Pod vodom je osam posto pješačke zone, a na Trgu sv. Marka voda je dosegnula 25 cm.

U sjevernom dijelu zemlje, u pokrajini Alto Adige na nekim je mjestima palo i više od dva metra snijega. Na njezinu jugu, u Napuljskom zaljevu puše jak južni vetar zbog kojega su prekinute katamaranske veze. Obilna kiša zahvatila je Kalabriju, Siciliju i Sardiniju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene