Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaboravljena kutija

CIA u prekršaju: Pronađene tajne snimke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki dužnosnici priznali su postojanje snimki ispitivanja terorističkih osumnjičenika u tajnim zatvorima.

Snimke su pronađene u zaboravljenoj kutiji u jednom CIA-inom uredu. Na njima se navodno vidi ispitivanje Ramzija Bin al-Shiba u CIA-inom zatvoru u Maroku. Bin al-Shib je uhićen prije devet godina. Priznao je sudjelovanje u planiranju terorističkih napada na SAD 2001.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužna vijest Taliban prerušen u policajca ubio dobitnicu Pulitzera Slika nije dostupna Evo što piše! PUCALI joj u glavu, a sada joj vođa talibana POSLAO PISMO

>> Amerikance štiti 3000 sigurnosnih službi!

Nije poznato kada će biti izveden pred sud. Snimke bi mogle naštetiti tužiteljstvu. Prošle je godine CIA-u potresao skandal nakon što je objavljeno da su uništene snimke ispitivanja i mučenja dvojice al-kaidinih operativaca.

'Ministarstvo pravosuđa i CIA nekoliko su puta pod prisegom rekli da snimke više nemaju. Činjenica da su prikrivali njihovo postojanje je ozbiljan prekršaj. Također mi je drago da su snimke pronađene i nadam se da će biti objavljene kako bi ljudi vidjeli u kakva je kršenja ljudskih prava SAD bio umiješan u okviru rata protiv terorizma', rekao je Bill Quigley iz Centra za ustavna prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene