Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I nikome ništa

CIA skrivala surove metode mučenja od State Departmenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U izvještaju američkog Senata o surovim metodama ispitivanja i tajnim zatvorima nakon napada 11. rujna 2001. godine, zaključeno da je CIA u prvi mah to prikrivala.

U dokumentu koji cirkulira u Bijeloj kući, a još nosi oznaku tajnosti, kaže se da je nekim veleposlanicima, koji su bili obavješteni o takvoj praksi CIA-e, rečeno da o tome ne informiraju svoje nadređene u State Departmentu, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Kriza na Haitiju (Foto: AFP) Pucnjevi na stražnjem ulazu Pucnjevi blizu američkog veleposlanstva na Haitiju - State Department Mito i korupcija, Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Stanje ljudskih prava Korupcija, nasilje nad migrantima, rodna neravnopravnost: Što stoji u izvješću State Departmenta o Hrvatskoj

Bivši visoki zvaničnik CIA je rekao da je tadašnji državni sekretar Collin Powell, na kraju obavešten o programu i bio je na sastanku kada se diskutovalo o surovim tehnikama ispitivanja, ali da možda nije bio obavešten kada su te tehnike bile korišćene 2002. godine.

Ime tog zvaničnika ne može da se navede jer su neke od informacije još tajne, navodi AP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene