Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peta obljetnica

CIA 'UŽIVO' Kako je izgledala likvidacija Osame bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ubojstva Osame bin Ladena prošlo je pet godina.

Američka obavještajna agencija CIA odlučila je povodom pete obljetnice operacije u kojoj je ubijen čelnik Al-Kaide Osama bin Laden na Twitteru inscenirati tu akciju "kao da se događa sada", no reakcije korisnika Twittera bile su uglavnom negativne, prenose mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamrznuta scena PROŠLO JE 5 GODINA Nakon ubojstva Bin Ladena promijenila se jedna važna stvar Slika nije dostupna Opasan put OD SANJARA DO KRVOŽEDNOG VOĐE TERORISTA Nepoznati detalji iz života vođe Al Kaide

Vođu terorističke mreže Al-Kaide ubili su pripadnici američkih specijalnih snaga, elitni "mornarički tuljani", 2. svibnja 2011. u njegovu skrovištu u Abotabadu, zabačenom gradu u Pakistanu.

CIA je u nedjelju, pod hashtagom #UBLRaid, na Twitteru emitirala informacije o operaciji "kao da se ona događa sada".

 

Na Twitteru su objavljene i fotografije kuće u Abotabadu u kojoj se Bin Laden skrivao, te danas slavna fotografija iz Bijele kuće snimljena u trenutku kada su američki čelnici saznali da je vođa Al-Kaide ubijen. Na njoj se vidi predsjednik Barack Obama kako sjedi lijevo od konferencijskog stola u "situacijskoj sobi" i netremice gleda u monitor s izravnim prijenosom akcije. Državna tajnica Hillary Clinton rukom je pokrila usta, vidljivo šokirana, a jedan američki general, pogleda uperenog u scenu na monitoru, izgleda odlučan i zadovoljan.

Nakon te fotografije CIA-a je tvitala: "3:39 h EDT - Usama Bin Ladin pronađen na trećem katu i ubijen #UBLRaid".

 

Međutim, kako piše BBC, korisnici Twittera CIA-inu inscenaciju uglavnom nisu smatrali zabavnom. Neki su korisnici ocijenili da je riječ o "neprofesionalnom", "grotesknom" i "nepriličnom" obilježavanju obljetnice Bin Ladenova ubojstva, dok je jedan korisnik tvitao: "Agencija se pogubila".

CIA ima 1,33 milijuna pratitelja na Twitteru. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene