Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chirac pozvan na razgovor o namještanju nepostojećih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši francuski predsjednik Jacques Chirac pozvan je na razgovor o nepostojećim poslovima koji su navodno bili namještani članovima njegove stranke kada je bio gradonačelnik Pariza, objavio je u subotu dnevnik Le Parisien.

Prema listu, Chirac, koji je prije tjedan dana ostao bez predsjedničkog imuniteta, na razgovor nije pozvan pismenim putem nego telefonom, a njegovo ispitivanje odvijat će se u tajnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom Uskoro moguća velika revizija: Jesu li se namještali natječaji za opremu u zdravstvu? Slika nije dostupna Iskustvo iz Opatije Provjerite vage: Evo kako vas trgovci varaju!

Chirac (74) je u izjavi danoj kasno navečer u petak rekao da je spreman odgovoriti na pitanja o događajima prije njegova izbora na čelo države 1995.

Istražitelji ga žele ispitati u vezi slučaja pokrenutog u prosincu 2002. o lažnim uplatama grada Pariza članovima njegove konzervativne stranke Okupljanje za republiku (RPR).

Slučaj se odnosi na oko 40 lažnih poslova navodno danih članovima RPR-a ili njihovim rođacima u privatnom uredu gradonačelnika Pariza kada su Chirac (1977.-1995.) i njegov nasljednik Jean Tiberi (1995.-2001.) vodili glavni francuski grad.

Chirac tvrdi da nije učinio ništa protuzakonito. Nitko iz ureda bivšeg predsjednika u subotu nije bio dostupan za komentar.

Nekoliko Chiracovih suradnika već je osuđeno za pronevjeru, korupciju ili izbornu prijevaru za što su dobili uvjetne kazne zatvora i novčane kazne.

Le Parisien napominje ipak da Chirac ispitivanjem u ovom slučaju "ne riskira mnogo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene